Πολύ υπόγεια και σταθερά, το Broadchurch μπαίνει στις αγαπημένες μου σειρές για εφέτος. Blackys, το περιβάλλον είναι θαλασσινό και ανοιχτό και αφήνουν πολλές βραδινές λήψεις και το σκοτεινό υπόβαθρο όλων των χαρακτήρων να μαυρίσουν την ατμόσφαιρα. Το έλεγε ο Tennant σε συνεντεύξεις του.. ''I defy you not to be gripped by it, because we all were... ''
H ανατομία του εγκλήματος και της έρευνας που διαδραματίζεται σε αληθινό χρόνο είναι εκπληκτική.. Μιλάμε για εξαιρετική διαμέληση σεναρίου, πραγματικούς χαρακτήρες και ερμηνείες τόσο αληθινές που μεταδίδουν το παρελθόν/παρόν/πρόβλημα του χαρακτήρα τους και μένουν μέσα σου.
Γιατί σε εμένα, ακόμα περιτριγυρίζεται μέσα μου
Δυνατό spoiler
Η αυτοκτονία του Jack και ο μονόλογος του στον πατέρα
η ερμηνεία της Pauline Quirke, ο μονόλογος του Tennant στους δημοσιογράφους και όλη η μουσική υπόκρουση.
ειδα και το τριτο επεισοδιο...το σεναριο αργα αλλα σταθερα δινει καποιες εξελιξεις αλλα αυτες απο μονες τους δεν μπορουν να ειναι κατι...ερμηνειες συνεχιζουν απο παντου σε υψηλα επιπεδα...μεχρι τωρα pure quality
δυνατο και το τεταρτο επεισοδιο και μου αρεσει που δεν ξερω ποιο να πρωτοκατηγορισω για ενοχο...βλεματα προς απορια, ενοχη, αφελεια...θελω περισσοτερες πληροφοριες για να κρινω καλυτερα...ερχεται και το φιναλε και η δευτερη σεζον...glad..
Ε ναι λοιπον! Ο δολοφόνος ήτανε ο Τζο Μιλλερ. Το περιμεναμε, το υποψιαστηκαμε στο προηγουμενο επεισοδιο. Ωστοσο το δοσιμο της αποκαλυψης ητανε συγκλονιστικο.
Η Ελλυ καταρρευσε. Δωστε βραβεια στην Ολιβια Κολμαν!
Ο Χαρντυ μαλακωσε στο τελος. Ητανε ανθρωπινος. Μπραβο Ντεηβιντ Τενναντ!
Φοβερο το ξεσπασμα του Μαρκ. Οι τυψεις τον τρωνε.
Οι φωτιες στο τελος θυμισαν λιγο "Αρχοντα των Δαχτυλιδιων", αλλά ομολογω οτι δακρυσα.
Και φτανω στον Τζο Μιλλερ... Θεωρω οτι ητανε λαθος της παραγωγης να μην ενημερωσει εξ αρχης τον ηθοποιο τον ιδιο εστω οτι αυτος ητανε ο δολοφονος. Μεχρι και το 6ο επεισοδιο, ο Τζο ητανε λουφα και παραλαγη, κάτι που ερχεται σε αντιθεση με τις αντιδρασεις του τη νυχτα της δολοφονιας. Αν ητανε προμελετημενο, οκ, αλλά ητανε ανθρωποκτονία εν βρασμο, το σοκ απο τετοια δεν φευγει ευκολα. Δεν μπορεις να εχεις σκοτωσει ενα 11χρονο αγορι που 'αγαπουσες' και την αλλη μερα το πρωι να βγεις βολτα με την οικογενεια σου μες την καλη χαρα. Δεν κολλαει σε συνεχεια το 1ο με το 8ο επεισοδιο οσον αφορα την ψυχολογια του Τζο. Και πατερας με δυο γιους και συζυγο να ερωτευτει αγορι στην ηλικια του γιου του; Πόσο περιεργο/αρρωστημενο ειναι αυτο;
Και ερχομαι στο θεμα της παιδεραστιας. Απο δω το πηγαν, απο κει το πηγαν, σε παιδεραστη το ριξανε. Θα ημουνα πιο ικανοποιημενη αν επαιζε καποιος άλλος εκβιασμός, κάτι με υποκοσμο. Οπως λενε και σε ξενα φορουμ, ολοι οι υποπτοι ειχανε να κανουνε με παιδεραστια, ο Τζακ, ο πάστορας, η Σουζαν με το παρελθον της και τελος ο Τζο. Δεν μπορω να καταλαβω το τελικο νοημα. Να προσεχουν οι γονεις με ποιους κανουν παρεα τα παιδια τους; Να φροντιζουν να ειναι οι ιδιοι κοντα στα παιδια τους ωστε να μην χρειαστουν άλλους 'φιλους' ; Ισως.
Και θα εχουμε και δευτερη σαιζον! ΓΙΕΣ!!!! Λετε να εμφανιστει ο παλιος απιαστος δολοφονος του Σανμπρουκ στο Broadchurch και να ζητησει ο Χαρντυ να επανελθει στην υποθεση;
Το ερμηνευτικό peek της Colman ήρθε, σπαραχτική πραγματικά στις σκηνές της μετά την ομολογία του Joe. Εξαιρετικό επιστέγασμα, περίπου στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο γνωρίζαμε τον δολοφόνο και είχαμε την αναπαράσταση της βραδιάς, την υπόλοιπη μισή ώρα βρισκόμασταν υπό το έξοχο αλλά στενάχωρο ''μεθεόρτιο''. Ομολογώ πως συγκινήθηκα κι εγώ.
Arwyn δεν έχεις άδικο, φανερότατο πως τα τελευταία δύο επεισόδια γυρίστηκαν αρκετό καιρό μετά και υπήρξε πιθανή αλλαγή σεναρίου, θεωρώ πάντως πως η αλλαγή αυτή επήλθε ομαλά από το 7ο επεισόδιο και όχι αυθαίρετα ως φινάλε / ένα επεισόδιο. Ίσως και το μοναδικό φάουλ της παραγωγής.
Στο θέμα της παιδεραστίας νομίζω πως δεν θέλησαν να περάσουν κάποιο μύνημα ή νόημα απαραίτητα. Θεωρώ πως ψυχογράφησαν άψογα και ρεαλιστικά αδύναμους χαρακτήρες που βρέθηκαν σε συγκεκριμένες χρονικές συγκυρίες. Οι συγκυρίες αυτές σε συνάρτηση με το παρελθόν των πρωταγωνιστών, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανή συμμετοχή τους σε απαιχθείς πράξεις. Ίσως η καχυποψία μιας μικρής και πληγωμένης κοινωνίας, ο ρασιοναλισμός που εκπέμπει από τον κυνισμό των αρχών, αυτό που εξέλαβα ήταν μια αληθινή καταγραφή ενός κοινωνικού πλαισίου κάτω υπό το πρίσμα μιας τραγωδίας που έχει σχέση με τον σημερινό κόσμο. Με την πραγματικότητα.
Το ξαναλέω, το Broadchurch θα βρεθεί στην δεκάδα μου για τις φετινές αγαπημένες σειρές και ελπίζω η δεύτερη σεζόν να είναι εξίσου πετυχημένη και να ασχοληθεί με την άλυτη υπόθεση του Sunbrook.
Εκπληκτική κορύφωση του δράματος. Συγκλονιστικό φινάλε με τις ανθρώπινες αντιδράσεις να είναι στο επίκεντρο.
Spoiler
Δεν τραβά άσκοπα με την αναζήτηση του υπαίτιου. Ξεκαθαρίζει τάχιστα και προλαβαίνει να μας δώσει στον υπόλοιπο χρόνο ένα closure με όλους τους χαρακτήρες να αντιδρούν στο συνταρακτικό νέο.
Σκηνοθεσία και φωτογραφία για σεμινάριο, με τις ερμηνείες να κλειδώνουν ακριβώς στο μέγεθος του δράματος.
Μια από τις κορυφαίες σειρές της σαιζόν.
Τελευταία επεξεργασία από τον/την thapostol; 23 Απριλίου 2013 στις 16:39
Εξαιρετικό το τελευταίο επεισόδιο και το πως το χειρίστηκαν, εξαιρετική και συνολικά η σειρά. Σίγουρα από τις αγαπημένες μου της χρονιάς. Φοβερές οι ερμηνείες των ηθοποιών, ειδικά της Olivia Colman.