Αρχική Δημοσίευση από τον/την
xristina2403
Εξαιρετική σειρά(10/10)!! Αν και δεν είμαι ιδιαίτερα φαν του sci-fi και ιδιαίτερα των εξωγήινων είδα τυχαία τα 4 πρὠτα επεισόδια με τον αδερφό μου και ενθουσιάστηκα!!! Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ως προς τις υποθἐσεις ήταν ότι είχαν ένα ''πλαίσιο'' και μια αιτία π.χ. οι εξωγήινοι δεν υπήρχαν απλά για να δὠσουν κάτι διαφορετικό και να αφήσουν οι σεναριογράφοι τη φαντασία τους να καλπάζει, αλλά σχετιζόταν άμεσα με την κυβέρνηση, τις σκοπιμότητες και τα μυστικά της, και τον κεντρικό ήρωα. Στα θετικά βέβαια οι ερμηνείες και η χημεία των πρωταγωνιστών. Επίσης μου άρεσε που το υπερφυσικό σε καποια σημεία ήταν αποτέλεσμα απλά κάποιας ανωμαλίας και ΄΄πατούσε'' στη γη(Pusher), καθώς και οι φιλοσοφικές προεκτάσεις τόσο στα μεμονωμένα όσο και στα μυθολογικά επεισόδια. Επίσης μου άρεσε αυτό το αστυνομικό στοιχέιο που είχε η σειρἀ π.χ. σε υποθέσεις με κατα συρροήν δολοφόνους.
Μου άρεσαν περισσότερο τα μεμονωμένα, γιατί έδιναν πιο πολύ βάση στο νέο περιεχόμενο, ενώ τα άλλα πέρα απ τη διάρθρωση μιας δομημένης ιστορίας, πόνταραν λίγο και στην αγωνία και τη δράση και οι πληροφορίες αν και πιο ουσιαστικές, ήταν λιγότερες. Γενικά η καλύτερη season νομίζω ήταν η 6η.
Απ την 1η season ξεχωρίζουν τα : Ρilot,Squeeze,Ice,Eve,Fire,Lazarus,Young at Heart,Roland,The Erlenmeyer Flask,με κορυφαίο το Ice.
Από τη 2η :Blood,Duane Barry,Ascension,One Breath,Red Museum,Aubrey,Irresistible,Død Kalm,Humbug,The Calusari,Soft Light,Our Town, με κορυφαίο το One Breath.
Απ την 3η Clyde Bruckman's Final Repose,2Shy,The Walk,War of the Coprophages,Syzygy,Pusher,Hell Money,Jose Chung's 'From Outer Space',Wetwired, Με το Pusher να νικά στο νήμα το War of the Coprophages.
Στην 4η πολύ καλά ήταν το Home,Musings of a Cigarette Smoking Man,Paper Hearts,Leonard Betts,Never Again,Memento Mori,Small Potatoes,Elegy,Demons,Gethsemane με το τελευταίο να είναι το καλύτερο.
5η Redux 1 και 2, Unusual Suspects,Christmas Carol,Emily,Kitsunegari,Bad Blood,Patient X,Travelers,Folie a Deux,The End, κορυφαίο το The End.
6η Όλα εκτός απ τα Alpha και το Biogenesis. Τα καλύτερο ήταν το διπλό του Dreamland.
7η Όλα εκτός απ το διπλό The Sixth Extinction, Chimera,Sein und Zeit,Closure(στα πρώτα μου άρεσε η ιδέα περί
Το καλύτερο ήταν το Je Souhaite.
Η 8η δεν μου φάνηκε κακή, αν και τα μυθολογικά επεισόδια δεν ήταν τόσο πετυχημένα
.Μου άρεσαν όλα εκτός απ το Via Negativa,Salvage και The Gift. Το Essence ήταν το καλύτερο.
Η 9η ήταν η χειρότερη
. Τα καλά επεισόδια ήταν τα 4-D, Lord of the Flies,John Doe,Audrey Pauley,Underneath,Jump the Shark,William,Release,Sunshine Days,The Truth: Parts 1 & 2. Γενικά παρότι ήταν αρκετά(ποσοτικά) τα καλά δεν ήταν τόσο καλά ποιοτικά. Το τέλος δεν το θεωρώ κακό, απλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο(βέβαια μάλλον φταίει που τα είδα μαζεμένα και δεν είχα τόση αγωνία). Η σύνοψη που έγινε στο τέλος ήταν στα θετικά, έδειξε το υπαρξιακό πολλές φορές ταξίδι, που πέρασαν όλοι οι χαρακτἠρες, μέσα από όλες αυτές τις υποθέσεις .
Χειρότερο επεισόδιο με διαφορά ήταν το ανεκδιήγητο

Improbable, που δε το έσωζε ούτε η ωραιά μουσική.
Για τις ταινίες η πρώτη δεν μου άρεσε. Η δεύτερη ήταν πολύ καλή. Στα αρνητικά
Όσο για τη σειρά ''The Lone Gunmen'', ήταν πάρα πολύ καλή αλλά σε άλλο στύλ απ το X-Files. Είχε θεωρίες συνομωσίες και αρκετή δόση χιούμορ.